In есеї

Мій король (режисер Майвен Ле Беско, Франція, 2015)

Що ви можете сказати про любов? А коли вона болісна? Коли потрапляєш у залежність? Коли стаєш любов’ю за двох? Чи варто усе руйнувати, коли любов стає для тебе цілим світом, незрозумілим навіть для найближчого? На що ви підете щоб кохати по-справжньому, віддаватись почуттям беззастережно, щоб втрачати вже не було що?

Це одне з головних питань, на яке треба обов’язково дати відповідь кожному.Це питання може наздогнати навіть коли намагаєшся уникнути його. І якщо ти чесний, тоді доведеться відповідати. І приймати рішення…

Французька режисерка Майвен Ле Беско сміливо втручається у класичні канони фільмів про любов, пропонуючи дослідити її найскладніші прояви, відчути усю крихкість квазі-гармонії, якої так прагнемо досягнути. Коли відтинаються доважкові мотиви та меркантильні причини любові і залишається лише почуття, коли пристрасть, лють, відчай, прощення утворюють наркотичний коктейль, від якого складно відмовитись.

Mein ein, mein allesЦе історія всепоглинаючої любові жінки до чоловіка. А, можливо, між жінкою та чоловіком. Історія з одним прологом – як у казці – і відкритим фіналом. Історія у класичній обготці: двоє успішних, але таких різних особистостей, пристрасть, одруження, дитина… Але під обгорткою відкривається надчутлива до болю плоть. Це діалог в одночассі між чоловіком та жінкою, але також і монолог жінки у міжчассі: якою була і якою стала.

Фільм позначений справжньою фрацузькою якістю – операторська робота, музика, актори (Венсан Кассель, Еманюель Берко та Луі Гаррель), сценарій – все спрямоване на максимальне занурення в історію та емоції.

Заради чого цей фільм?  Щоб відчути себе потрібним, коханим, щасливим, зрештою.

Нагороди: Канський фестиваль за кращу жіночу роль

Олег Яськів

Mon roi, Maіwenn Le Besco, 2015

Зберегти

, ,