In есеї

Вечір шедеврів сучасної анімації

У передноворічні дні для серця, втомленого суєтою, суспільною напругою, втратами людськими і духовними, і навіть відсутністю засніжених вечорів, пропонуємо справжній казковий вечір.

Знаємо ж добре, що анімація – це не тільки для дітей. І часто – зовсім не для дітей. Знаємо також, що анімація – це прекрасне мистецтво, яке викликає дещо відмінні від кіно відтінки відчуттів.

Кожен з запропонованих фільмів – безумовний шедевр анімаційного мистецтва! Матимемо їх в одному зимовому передноворічному вечорі.

Програма шедеврів сучасної анімації стане достойним завершенням нашого кінематографічного року.

Олег Яськів

2Уявна опера шедевр, який у геніально легкій формі поєднав музику та живопис. Людина, яка після перегляду цього фільму, не захоче, принаймні, доторкнутись до класики, викликатиме лише співчуття. А вже ті, хто розуміють про що йдеться, отримають незабутнє задоволення від живописно-анімаційної інтерпретації оперних шедеврів.

Poster_of_the_movie_The_Little_MatchgirlДівчинка зі сірниками екранізація казки Ганса Крістіана Андерсена. Драматичний шедевр, покладений на музику Бородіна, не залишить байдужим нікого. Атмосфера мультфільму – засніжена, вечірня – наближає до нас зиму, ту якої не маємо зараз – засніжену та холодну. А відчуття казки повертає у той час, коли ми були беззастережно щасливими…

36be577fdbfcДоля – яким може бути результат співпраці Сальвадора Далі та Волта Діснея, навіть якщо він не завершений, а його геніальні автори пересварилися? Щойно у 2003 році із залишених ескізів було  змонтовано фільм, який став ще одним безсмертним пам’ятником двом геніям.

Овертайм   — зворушливий фільм про ляльок, які відмовляються прийняти смерть їхнього майстра. Фільм знятий на пам’ять про творця маппет-шоу Джима Генсона. І більш загально – в пам’ять про близьких друзів, які поспішили покинути нас…

kinopoisk.ruКінематографпіднесене і прекрасне освічення в любові до кіно від сучасного польського аніматора Томека Багінскі. Без сумніву, фільм для кожного, хто по-справжньому любить кіно. Тобто, для вас…

„Уявна опера”                            1993       Франція-Бельгія                       0:52

Режиссер Паскаль Рулен

„Дівчинка з сірниками            2006             США                    0:07

Режисер Роджер Аллерс

“Пролог”                   2015                      Великобританія                          0:06

режисер Річард Вільямс

Доля                              1946-2003           США                                            0:08

Режисер Сальвадор Далі та Волт Дісней

“Сенсологія” (Sensology)     2010             Канада                                       0:06

режисер Мішель Ганьє

„Кінематограф”                   2009          Польща                                      0:12

режисер Томек Багінскі

Овертайм                           2006       Франція                                     0:04

Режисер Орі Атлан

, , , , , ,