In есеї

Де б ти не був (режисер Паоло Соррентіно, Італія-Ірландія, 2011)

Найталановитіший представник нового покоління італійського кіно Паоло Соррентіно не лише продовжує славні традиції, але й розширює їхні межі.

У своєму новому фільмі «Де б ти не був» він шукає місце людини. Мета недосяжна, звичайно. Адже людина відбувається у русі: зміна облич, пейзажів, настроїв, почуттів складає індивідуальну геометрію простору нашого сучасника. І ніколи не знаєш хто підкаже тобі найкращий вихід і що побачиш за вікном, коли більше не зможеш іти.

«Де б ти не був» – пронизаний добротою фільм. Втім, її ще потрібно розгледіти у смислових нашаруваннях екранних характерів. Адже сучасний світ не монохромний, а пошуки доброти часто нагадують пошуки єдиної квітки серед кольорової порожності тисяч інших.

Маємо нагоду відчути на собі притягальну силу справжнього європейського кіно, позбавленого претензійних надмірностей артхаузної субкультури та спрощеної змістовності комерційної продукції. Фільм дороги скріплений органічною музикою, прекрасними краєвидами і прикрашений ненав’язливими, але глибокими текстами. Що ще потрібно у мандрівці тривалістю у життя.

Фільм – для кожного, хто любить кіно і свого ближнього, де б він не був…

У ролях: ще один успіх великого актора Шона Пенна.

This Must Be the Place, Paolo Sorrentino, Italy, 2011

,