In есеї

“Царственний кінь” (режисер Сергій Лисенко), “The stool” (режисер Ярослав Андрущенко)

З радістю хочу запросити Вас на нове українське кіно!

У рамках всеукраїнського туру у нашому Кіноклубі відбудеться презентація документальної пригодницької кінотрилогії “Із Табуретом через Гімалаї”.

Група молодих українців здійснили тримісячну мандрівку до Тибету і далі захоплюючим маршрутом УКРАЇНА – РОСІЯ – МОНГОЛІЯ – КИТАЙ – ТИБЕТ – НЕПАЛ – ІНДІЯ – ШРІ-ЛАНКА.

На основі цієї мандрівки вони створили три фільми, які розширюють наші уявлення про волю, простір та український дух. Фільми вийшли не просто талановито зроблені та змістовно цікаві. Їхня унікальність у тому, що можемо переконатись, що українці здатні на справжні пригоди, що можемо нести нашу культуру і в такий спосіб, що здатні залишити наш слід навіть у найвіддаленіших кутках планети.

Неймовірний навіть для мене проект. Справжня енциклопедія пригод та психології стосунків – дружби, кохання, відваги, витривалості, конфліктів та їх подолання.

Після перегляду таких фільмів чомусь віриться, що відродження нашого кіно почнеться десь таким шляхом – через вільні серця та бажання молодих українців бути рівними, бути кращими!